Buffetten
Voor wie een feestelijk buffet verkiest, volgen hier enkele voorbeelden.
Koud buffet
Vis
Verse gestoomde zalm met rozemarijn,
gegarneerde tomaat met garnalen,
Langoustines,
Terrine van staartvis met prei,
gerookte zalm, gerookte forel, gerookte heilbot
Hollandse Nieuwe (volgens seizoen), gemarineerde zalm
Vlees
Gevulde varkenshaasjes met paprika en boontjes, Rundsgebraad met Tijm, Parmaham met meloen
Lamsboutje met mosterd, Hamrolletjes, …
Bij grotere groepen kan men ook nog een gebraiseerde beenham serveren, die op het buffet versneden wordt.
Verder vindt U op het buffet nog de volgende groenten, sausen en garnituren.
Peterselieaardappelen, gemengde salade met sherryvinaigrette, gevulde eitjes en waterkers, tomaatjes
Sojascheuten met paprika, Komkommers, Verse boontjes, Seldersalade, Geraspte worteltjes, Pastasalade, Rode bietsalade, rijst met saffraan, zoete maïs en erwtjes,...
Mayonaise, Cocktailsaus en andere koude bereidingen
Broodjes
Koud en warm buffet
Koud voorgerechtenbuffet
met Terrine van Staartvis met prei, gerookte Noorse zalm, gevulde tomaat met Noordzeegarnalen, meloen met Parmaham, vers gestoomde zalm met rozemarijn,
gebraad, rundsgebraad in Tijm,
Salad bar met o.a.
geraspte worteltjes, tomaatjes, komkommer, knolseldersalade, salade met Sherryvinaigrette, pastasalade en rijst,…. Broodjes en sausjes
Warm hoofdgerechtenbuffet
Victoriabaars op een bedje van prei met een witte wijnsaus
***
Parelhoenfilet in een champignonroomsausje
***
Gebraiseerde beenham in een Provençaalse saus
Warm groentenbuffet met jonge wortelen, broccoli, boontjes in spek, ,….
en aardappelkroketjes
Warm buffet
Warm voorgerechtenbuffet
Gebakken scampistaartjes in gearomatiseerde boter gebakken
***
Kabeljauwfilet in een saffraansausje met fijne groentjes
***
Zalm in een garnalensausje
Warm hoofdgerechtenbuffet
Gebraiseerde beenham met een Provençaalse saus
***
Kalkoenfilet in een lichte Portsaus
***
Gebraad met een champignonroomsausje
Dit alles vergezeld van een waaier van seizoensgroentjes met oa worteltjes, boontjes, bloemkool, broccoli enz…
Aardappelkroketjes of -gratin
Voor wie een feestelijk buffet verkiest, volgen hier enkele voorbeelden.
Koud buffet
Vis
Verse gestoomde zalm met rozemarijn,
gegarneerde tomaat met garnalen,
Langoustines,
Terrine van staartvis met prei,
gerookte zalm, gerookte forel, gerookte heilbot
Hollandse Nieuwe (volgens seizoen), gemarineerde zalm
Vlees
Gevulde varkenshaasjes met paprika en boontjes, Rundsgebraad met Tijm, Parmaham met meloen
Lamsboutje met mosterd, Hamrolletjes, …
Bij grotere groepen kan men ook nog een gebraiseerde beenham serveren, die op het buffet versneden wordt.
Verder vindt U op het buffet nog de volgende groenten, sausen en garnituren.
Peterselieaardappelen, gemengde salade met sherryvinaigrette, gevulde eitjes en waterkers, tomaatjes
Sojascheuten met paprika, Komkommers, Verse boontjes, Seldersalade, Geraspte worteltjes, Pastasalade, Rode bietsalade, rijst met saffraan, zoete maïs en erwtjes,...
Mayonaise, Cocktailsaus en andere koude bereidingen
Broodjes
Koud en warm buffet
Koud voorgerechtenbuffet
met Terrine van Staartvis met prei, gerookte Noorse zalm, gevulde tomaat met Noordzeegarnalen, meloen met Parmaham, vers gestoomde zalm met rozemarijn,
gebraad, rundsgebraad in Tijm,
Salad bar met o.a.
geraspte worteltjes, tomaatjes, komkommer, knolseldersalade, salade met Sherryvinaigrette, pastasalade en rijst,…. Broodjes en sausjes
Warm hoofdgerechtenbuffet
Victoriabaars op een bedje van prei met een witte wijnsaus
***
Parelhoenfilet in een champignonroomsausje
***
Gebraiseerde beenham in een Provençaalse saus
Warm groentenbuffet met jonge wortelen, broccoli, boontjes in spek, ,….
en aardappelkroketjes
Warm buffet
Warm voorgerechtenbuffet
Gebakken scampistaartjes in gearomatiseerde boter gebakken
***
Kabeljauwfilet in een saffraansausje met fijne groentjes
***
Zalm in een garnalensausje
Warm hoofdgerechtenbuffet
Gebraiseerde beenham met een Provençaalse saus
***
Kalkoenfilet in een lichte Portsaus
***
Gebraad met een champignonroomsausje
Dit alles vergezeld van een waaier van seizoensgroentjes met oa worteltjes, boontjes, bloemkool, broccoli enz…
Aardappelkroketjes of -gratin